2019. már 19.

Top 5 program a kutyáddal

írta: Top 5 Crew
Top 5 program a kutyáddal

Imádod a kutyádat? Legszívesebben mindent vele csinálnál? Íme néhány tipp, hogy mostantól ezeket a programokat is együtt csinálhassátok :)

 

#5 Kutyasuli

 

Tévhit az, hogy kutyaiskolába csak a kutya nevelése miatt érdemes járni. A kutyasuli a gazdiknak és a kutyáknak egyaránt jó szórakozás lehet. A fizikai és a szellemi aktivitás közben a kutyus és a gazdi még jobban egymásra hangolódnak, közösen oldanak meg feladatokat, és a közös sikerélmény pedig még közelebb hozza őket egymáshoz. Mindezek mellett azonban a szocializáció sem elhanyagolható szempont, egyik fél részéről sem. A legtöbb iskola megengedi, hogy a foglalkozás végén a kutyák szabadon játszanak egymással, ez idő alatt a gazdik pedig tudást cserélhetnek egymással a kutyás témákkal kapcsolatban. Épp az ilyen alkalmak segíthetnek kideríteni, hogy ki a legjobb állatorvos a környéken, hova érdemes menni sétálni, milyen bolhanyakörvet vegyünk kedvencünknek, vagy éppen, hogy melyik táptól lesz szép fényes a szőre.

 

pa260077.JPG

 

#4 Kutyabarát beülős helyen enni

 

Eddig gondot okozott, hogy ha együtt töltitek kedvenceddel a napot, hogy hova üljetek be ebédre vagy egy pohár frissítő limonádéra? Mostantól ez nem jelenthet gondot. Egyre több kutyabarát hely nyílik, érdemes a neten mindig tájékozódni a környékbeli lehetőségekről. Sőt sok, kevésbé elegáns étterem teraszos részére beengedik a kedvenceket is, így a jó idő beálltával nyugodtan magaddal viheted vacsorázni a kutyád is!

 

#3 Sétálni

 

Nem mindig van időd vagy kedved egy nagyobb túrához? Nem gond, de a napi séta nagyon fontos mindkettőtöknek. Nem feltétlenül kell hatalmas távokra vagy nehéz terepre gondolni, inkább a változatosságra érdemes fókuszálni. Fedezzetek fel új helyeket a környéken, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor is érdemes a megszokottól eltérni, és legalább a szokásos útvonal egy másik részén megkezdeni a sétát. Akár a természet adta „játékokat” is igénybe vehetjük, például, ha találunk egy letört faágat, dobjuk el bátran, kutyusunk boldogan fog elszaladni érte.

 

1.jpg 

 

#2 Biciklizni

 

Nehéz a kutyád lefárasztani? A biciklizés egy kiváló megoldás lehet, ugyanis sokkal gyorsabb tempóban tudtok megtenni, a megszokottnál hosszabb útvonalat. Emellett pedig koncentrációt is igényel kedvencünk részéről, hogy ne hagyjon le minket vagy ne kalandozzon el másik útvonal felé. Ezt a programot viszont csak olyan gazdiknak ajánljuk, akik gyakorlottak a póráz nélküli sétában, és biztosak benne, hogy bármikor be tudják hívni magukhoz a kutyát.

A Velencei tó körbe biciklizése szuper program lehet akár családdal, akár barátokkal, és persze a kutyussal. A távot másfél óra alatt kényelmesen meg lehet tenni, a helyszínen pedig számos kölcsönzőből tudunk biciklit bérelni. Amennyiben szükséges, a legtöbb hely a kutya szállítására alkalmas eszközt is tud a biciklihez biztosítani. A túra végén pedig megpihenhetünk egy kutyabarát strandon, ahol kedvencünk is megfürödhet a vízben.

 

#1 Túrázni

 

Ha esetleg hétvégén több időnk van, és szeretnénk a megszokott napi sétánál egy nagyobb horderejű kihívást teljesíteni, akkor induljunk el kedvencünkkel túrázni. Gyönyörű helyekre juthatunk így el, és a túrázás garantáltan le fogja fárasztani a kutyát és a gazdit is. Érdemes lehet esetleg körülnézni az interneten, hogy vannak kutyáknak szervezett csoportos túrák is, amelyekhez érdemes lehet csatlakozni, így nem csak a gazdinak lesz kellemes társasága, de kedvencünk is örülhet a többi játszótársnak.

 

received_1145696958939055_1.jpeg

Reméljük találsz majd kedvedre való programot! Ha további információra lenne szükséged látogass el a Facebook és a Pinterest oldalunkra is. Esetleg kiegészítenéd a listát? Írd meg kommenten bátran, hogy Te milyen programokat szoktál a kutyáddal csinálni!

Szólj hozzá