2019. ápr 02.

Top 5 budapesti pékség

írta: Top 5 Crew
Top 5 budapesti pékség

Reggelente általában csupán arra van időnk, hogy munkába vagy egyetemre rohanva betérjünk egy éppen útba eső pékségbe, hogy beszerezzük a nap indításhoz elengedhetetlen finom reggelinket. Biztos voltál már te is úgy vele, hogy csak rutinszerűen, a választék szűkösségéből adódóan a reggelid csupán egy kakaócsigából vagy pogácsából állt.

A következő top 5 listánkban olyan pékségeket és kávézókat szeretnénk bemutatni neked, ahol nemzetközi különlegességeket is vásárolhatsz, melyekkel feldobhatod a reggeleidet.

#5 Gossip Greek Café

 A görög kávézó igazán autentikus vendéglátóhely, hiszen a pincérlányok nem beszélnek magyarul. Rengeteg görög kávékülönlegesség közül választhatsz, melyeket ízléses módon szervíroznak. Emellett különleges péksüteményekkel is várnak.

Elérhetőség:

VI., Hajós utca 15.

https://hu-hu.facebook.com/gossipcoffeebudapest/

 

#4 Budapest Bagel

 Először a lengyel, majd a zsidó körökben népszerűvé vált bagel péksütemény ma már az egész világot meghódította. Itt megkóstolhatod a méltán népszerű bagel édes és sós változatát is, bármely napszakban.

Elérhetőség:

IX., Baross utca 4.

https://hu-hu.facebook.com/budapestbagel/

 

#3 À table!

Egy francia pék által alapított és üzemeltetett pékségben elsőrangú alapanyagokból készült termékeket kóstolhatsz. Itt nem csak hagyományos, jól ismert pékárukat vásárolhatsz, hanem például francia fougasst is, melynek tésztája hasonló a magyar pogácsához. Valamint a mille-feuillet is kipróbálhatod, ha igazán édes ízekre vágysz.

Elérhetőség:

II., Retek utca 6.
V., Arany János utca 16.
VII., Wesselényi utca 9.

www.atable.hu

 

#2 Panificio il Basilico

A magyar-olasz pékség a Városmajor utcában jelent meg először. Ma már kedvelt reggelizőhelynek számít a környéken. Azóta a Király utcai gasztropiacon is megtalálhatóak. Itt akár napi menüt is fogyaszthatsz. Kínálatukban több különlegességet is felfedezhetsz, például diós-aszaltszilvás rozsos kenyeret, póréhagymás ciabattát vagy nutellás-tört mogyorós csigát is.

Elérhetőség:

VI., Király utca 8-10.
XII., Városmajor utca 34.

www.facebook.com/PanificioIlBasilico

 

#1 Lisboa Pastry & Bakery

Az idén nyitott pékség a Gozsdu Udvarnál található. A portugálok szívesen esznek édeset reggelire, így kínálatukban rendkívül sok édes pékáru található. Ha arra jársz, semmiképp ne hagyd ki a portugál konyha leghíresebb desszertjét, a pastéis de natat, mely egy muffinalakú kosárka, belül tojássárgából készült krémmel, tetején fahéjjal megszórva. Az eredete a 18. század előtti időkre nyúlik vissza.

Elérhetőség:

VI., Holló utca 10.

https://www.facebook.com/lisboapastry/

 

Szólj hozzá