2019. ápr 13.

Top 5 olcsó úti cél nyaralásra

írta: Top 5 Crew
Top 5 olcsó úti cél nyaralásra

Tavasszal szépen lassan mindenki elkezdi tervezgeti a nyári programokat, hiszen minden évben azt vesszük észre, hogy gyorsabban eltelik, mint gondolnánk. Éppen ezért nagyon fontos a tervezést időben elkezdeni. Azonban sokaknak gondot okoz, hogy merre is induljanak nyaralni. Ebben a cikkünkben 5 olyan úticélt gyűjtöttünk Neked össze, amely olcsó, izgalmas, sok programot és látnivalót kínál, és tökéletes választás lehet a pároddal, családoddal, és barátokkal is.

 

#5 Montenegró

 

montenegro.jpg

 

Montenegró egy kis balkáni ország az Adriai-tenger partján, fővárosa: Podgorica. A hivatalos nyelv a montenegrói, ami valójában majdnem ugyanaz, mint a szerb, a horvát és a bosnyák. A montenegróiak többet használják a latin betűket, mint a cirillt. Érdekes módon Montenegróban az euró a fizetőeszköz, holott nem teljesítette a szigorú pénzügyi feltételeket.

Ami az utazáshoz fontos, magyar állampolgároknak nem kell vízum a Montenegróba való beutazáshoz, így erre sem kell költeni. Útlevél- és személyi igazolvány ellenőrzés van.

A két legjelentősebb nyaralóhely: Budva és Becici. Montenegró 293 kilométeres partszakaszából kb. 73 kilométeres szakasz strandolásra alkalmas.

Az árak a balatoni árakhoz hasonlók, ráadásul 2017. április óta a Wizzair Budapestről indít fapados járatokat Montenegró fővárosába, Podgoricába (1 óra 16 perc).

 

#4 Bulgária

 

bulgaria-2693900_1280.jpg

 

Bulgária lakossága kb. 7 millió (2019-es becslés), területe 110 910 négyzetkilométer, azaz nagyobb Magyarországnál. Bulgária fővárosa az 1,1 milliós Szófia, ami 630 kilométerre van Budapesttől. Bulgária az Európai Unió és a NATO tagja. Fizetőeszköz a bolgár leva.

Bulgária kiváló választás lehet nyaralóhelyként, nem csak azért mert fapados járatokkal könnyen és gyorsan el lehet jutni oda, hanem azért is, mert a magyarországi árakhoz képest is nagyon olcsó.

Ha Bulgáriát választjuk nyaralásunk desztinációjaként, akkor mindenképpen látogassunk el Neszebarba, amelyet egy fagyival a kezünkben kényelmesen körbe tudunk sétálni egy-két óra alatt.

 

#3 Tunézia

 

tunezia.jpg

 

Tunézia észak-afrikai ország 164 000 négyzetkilométer területen, 11,6 millió lakossal (2018-as adat).

Tunézia több mint 20 éve a köztudatban van a nyaralást tervező magyarok körében. Gyorsan oda lehet repülni, egyenesen dél felé van, tehát melegbe lehet utazni. Nincs kellemetlen időeltolódás, lehet azzal büszkélkedni, hogy az ember Afrikában volt, egy másik kontinensen. Tunézia civilizációs szempontból az Európához legközelebb álló észak-afrikai ország. Kezdő utazóknak az egzotikusabb világgal való ismerkedést érdemes például Tunéziával kezdeni. A nyaralás szempontjából teljesen biztonságos hely, nincsenek komoly egészségügyi kockázatok

 

#2 Albánia

 

albania.jpg

 

A Balkán-félsziget adriai partján fekvő Albánia nem egy látogatott turista úti cél, egyelőre inkább az ínyenc, egyedi utazást kedvelők keresik fel.

A magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Albániába, és egyszeri belépéssel 180 naponként 90 napig tartózkodhatnak az országban. Az útlevélnek a beutazás napjától számítva legalább három hónapig kell érvényesnek lennie. A beutazás érvényes kártya típusú személyazonosító igazolvánnyal is lehetséges.

Tirana és Budapest között légvonalban 690 kilométer van. Harmad akkora, mint Magyarország (pontosan 28.700 négyzetkilométer), 2,9 millió lakosa van (2019-es becslés). Fővárosa Tirana. Albán a nyelvük, 70 százalékban muzulmánok.

Albániát azoknak ajánljuk, akik kimondottan különleges úticélt keresnek a nyaralásukra. Nagyon olcsó, finomak az ételek. Nem igazán beszélnek angolul, angol nyelvű étlap is csak kevés helyen elérhető, így érdemes kalandvágyónak és nyitottnak lenni.

 

#1 Thaiföld

 

thaifold.jpg

 

Meglepő választás lehet a lista első helyezettje, azonban valójában Thaiföldre csak a repülőjegy drága, az ottani élet már kimondottan olcsónak számít. Így ha hosszabb nyaralást szeretnénk olcsón, akkor azért érdemes ezt a távoli úticélt választani, mert már repülőjegyekben is ki lehet fogni nagyon jó akciókat, és az olcsó kint tartózkodás pedig többszörösen vissza fogja hozni az árát más desztinációkhoz képest, amennyiben több hétig maradunk külföldön.

Thaiföld a Délkelet-Ázsia nevű régió jelentős országa. Magyarországnál több mint ötször nagyobb: 514 ezer négyzetkilométer. Thaiföld lakossága közel 69 milliós (2018-as adat), a fővárosa Bangkok. 30 napot nem meghaladó, turista célú utazás esetén a magyar állampolgároknak nem kell vízum Thaiföldre! Thaiföld jó közbiztonságú ország.

 

Reméljük kaptál néhány hasznos ötletet vagy inspirációt, amelyek segítségével időben el fogod tudni kezdeni tervezgetni a nyaralásod. Te mit tervezel nyárra? Mi volt eddig a legkülönlegesebb hely, amerre jártál?

Szólj hozzá