2019. már 05.

Top 5 téli extrém sport

írta: Top 5 Crew
Top 5 téli extrém sport

Gondolkodtál már azon, hogyan lehetne feldobni a sötét, hosszú, téli hónapok hétvégéit? Ha igen, akkor neked szól a következő top 5 listánk.

Ha igazi kihívásra vágysz a téli sport pályákon, és eddig csupán a szánkózásra szántad rá magad, akkor olvasd el kedvcsináló listánkat. A síelésen és snowbordozáson túl is rengeteg érdekes téli extrém sport létezik. Listánkból megtudhatod, honnan gyűjthetsz adrenalint a hideg napokon.        

 

#5 Síjöring

Ha egy biztonságos és kezdők számára is élvezetes téli kikapcsolódást keresel, akkor a síjöringet neked találták ki. A Skandináviában nagy népszerűségnek örvendő téli sport során állati segítséggel, kutya vagy ló mögött haladnak a kalandvágyó sportolók.

 

#4 Jégszörf

Ugyancsak egy ismert sport téli adaptációja a jégszörf. A vizisí jeges változata, melyet havas terepen végeznek. A síelők egy ernyő segítségével kapnak szárnyra az óriási ugrásokhoz. A sporthoz szükséges, hogy megfelelő, erős széljárás legyen az adott területen. Azonban sokkal nagyobb sebességre is szert tehetnek a sportolók, hiszen akár 110km/h sebességet is elérhetnek a pályákon. A megállás nem könnyű feladat, némi gyakorlat szükséges hozzá. Tapasztalt oktató segítségét kérd, hogy pozitív élményekben lehessen részed.

 

#3 Jégmászás

A télen befagyott, jéggel borított sziklafalak igazi kihívást jelentenek a gyakorlott hegymászóknak is. Ehhez a sporthoz szükséges, hogy edzett formában legyél, de egy kis gyakorlással minden elsajátítható. A jégmászó csapatok befagyott vízeséseket, gleccsereket is meghódítanak, akár 25 méter magasságig is.

 

#2 Snowcross

Ha kevésbe vagy sportos és fitt, de extrém szórakozást keresel, akkor sem maradhatsz kikapcsolódás nélkül a havas pályákon.A cross motorozásból eredő sport, havas vagy jeges területeken zajlik a sár helyett. A sílecekkel felszerelt motor, igazán kényelmes eszköze a táj bejárásának. Az akár 95 km/h sebességnek köszönhetően, rengeteg adrenalint gyűjthetsz a túra során. A jármű képes akár 10 méteres magasságba és akár 30 méteres távolságra is elrepíteni. Különösen Finnországban és Svédországban számít népszerű időtöltésnek.

 

#1 Kajakozás a hóban

A hegycsúcsokról akár egy kajakon ülve is lecsúszhatsz. Ha esetleg nyáron szeretsz kajakozni, akkor semmiképpen ne hagyd ki az annál egy fokkal talán adrenalin dúsabb változatot. Veszélyesnek hangozhat, de ha nem félsz a sebességtől és a bukkanóktól, akkor bátran próbáld ki. A téli változathoz is evezőt használnak az iránytartás segítésére. A bukósisak persze erősen ajánlott.

 

Te melyik extrém sportot próbálnád ki legszívesebben, ha lenne lehetőséged elutazni egy téli sport paradicsomba? Esetleg volt már hasonló élményben részed?

Keresd a Facebook és Pinterest felületeinket is, ahol további izgalmas tartalmakat olvashatsz a témával kapcsolatban.

Szólj hozzá