2019. már 30.

Top 5 válasz a “Mit szeretsz Pestben?” kérdésre

írta: Top 5 Crew
Top 5 válasz a “Mit szeretsz Pestben?” kérdésre

budapest-hungary.jpg

Helló Budapest

Már eltelt hat év, mióta vidékről ide költöztem, de még mindig sokszor hallom a csodálkozó megjegyzéseket és kérdéseket az otthoniaktól arról, hogy: Hogy lehet ott élni? Én biztos nem bírnám azt a nyüzsgést! Hamar megszoktad? De mit szeretsz Pestben?

Hát, őszintén szólva, kellett idő, hogy megszokjam, de azt hiszem hamar elkapott a nagyvárosi lendület. Nagyon szeretem a “falut”, szeretek hazamenni, időnként hiányzik is, de nagyon-nagyon szeretek Budapesten élni. Nade miért?

#1 Randomparkban fűbenfetrengés

Igazi nagyvárosi életérzés. Diákélet. Mikor van egy kis időd, süt a nap, van nálad egy jó könyv és leülsz a fűbe egy fának dőlve, vagy lefekszel a fejed alatt a táskáddal, és csak létezel. Gyerekek és kutyák szaladgálnak körülötted, idős nénik és bácsik csevegnek a padokon, egy-két futó emberke is feltűnik. Imádom. Vagy a nyári estéken egy üveg bor és pár barát. Vagy süti, társasjáték, egy kockás pléd és pár barát.

 #2 “Pesten úgy is minden van.”

De tényleg. Nem kell a szomszéd városba menni, ha Rossmannban szeretnél vásárolni. Nem kell megtervezni a szombati napot egy nagybevásárlásra, amit csak a 30 km-re lévő nagyvárosban tudsz megtenni, mert ott van legközelebb Tesco. Minden van. Biobolt, órás, ruhaboltok, hobby bolt, Flying Tiger, drogéria minden sarkon, Tesco, Aldi, Lidl, mindenhová jön a futár, lehet kaját rendelni, van gyros, meg kínai, meg ehetsz szusit, meg minden. De tényleg. Na meg, szeretjük szidni a BKK-t (van is miért), de azért elég jó a közlekedés. Bárhová eljutok, ahová szeretnék. Este 10 után is.

 #3 Minden is.

Ha már minden, akkor a szabadidős lehetőségek tömkelegét szeretem talán a legjobban. Mindig találok érdekesebbnél érdekesebb programokat, valamit, amit még sose csináltam, valamit, ami érdekel, valamit, amit mindig ki akartam próbálni. Koncertek, előadások, bulik, színház, mozi, vízpart, kávézó, olcsó kocsma, burzsuj bisztro, kultúra, látnivalók, társasozós helyek, workshopok, kirándulóhelyek, közel a Balaton, közel a Velencei-tó, közel a hegyek. Minden. Is.

 #4 Mozgás

És még. Konditermek, kondiparkok, mászófal, aerobic, jóga, TRX, kettlebell, csoportos órák, futópályák, úszás, személyi edző, satöbbi. Míg vidéken mondjuk a futásban és az otthoni tornában nagyjából kimerülnek a mozgási lehetőségek, addig Budapesten bármit kitalálhatok, tuti találok rá helyet, edzőt. Futni télen és sötétben is tudok a városban, parkokban, kiépített futópályákon, a Margit-szigeten (ha merek). Persze mindennek ára van, és a nap itt is csak 24 órából áll, de a lehetőségek adottak.

 #5 Kilátás és hangulat

Képtelen vagyok betelni a kilátással a hidakról, a parkokkal, a régi épületekkel, a nagyvárosi fényekkel, látnivalókkal. Az, hogy a város kellős közepén van egy folyó és egy hegy, számomra valami hihetetlen élmény még mindig. Képeslapra illő a látvány esténként az Erzsébet-hídról a várra, Lánchídra, mögötte a Budai-hegyekben felsejlő fényekkel. Imádom. Imádom az eldugott békés kis utcákat Budán, a szobrokat, a kiülős helyek és kávézók hangulatát, a régi villamosokat. Imádom a nyüzsgést, hogy sosem vagyok egyedül, mégis vannak közel helyek, ahová elbújhat az ember, ha nyugalmat akar. Ahol sétálhat egyet, vagy ücsöröghet egy padon, a fűben, vagy egy stégen a Szigeten.

 ...és persze még sorolhatnám.

Na és ti? Mik a kedvencek?

Szólj hozzá